آشپزی و تغذیهسبک زندگیقهوه

تاریخچه ی پیدایش قهوه

بسیاری بر این باورند که امروزه قهوه یک عنصر ضروری برای زندگی روزمره ما است، اما دقیقاً قهوه از کجا آمده است؟

افسانه اتیوپی منشا قهوه

تصور قوی بر این است که خواستگاه و منشا قهوه از اتیوپی است. اگر تا به حال «تاریخچه قهوه» را در گوگل جستجو کرده باشید، حتما با داستان معروف چگونگی کشف قهوه در اتیوپی توسط چوپان اتیوپیایی به نام “کالدی”، در حدود سال 800 پس از میلاد مواجه شده اید.

تصویر کالدی در اتیوپی و کشف قهوه برای اولین بار

کالدی متوجه رفتار بسیار عجیب بزها شد و پس از بررسی متوجه شد که بز ها پس از خودن میوه ای از یک درخت، رفتار هیجانی و پر انرژی را از خود نشان میدهند. کنجکاو شد تا خودش نیز این میوه را امتحان کند. کالدی پس از امتحان کردن میوه ها متوجه بروز احساس هیجان و هوشیاری عجیبی در خود شد، در نتیجه این میوه ها را نزد یک راهب برد.

راهبان فریاد زدند که این کار شیطان است و میوه ها را در آتش انداختند. با انجام این کار، رایحه ای زیبا و بهشتی منتشر شد و میوه ها به سرعت از آتش خارج شدند و به شکل اخگر خرد شدند. راهبان که متوجه اشتباه خود شده بودند، میوه ها را در یک کوزه قرار دادند و برای نگهداری با آب داغ پوشاندند.

سپس راهبان به نوشیدن این معجون جدید و دوست داشتنی ادامه دادند، اما متوجه شدند که این نوشیدنی به آنها کمک می کند در طول عبادت و دعاهای شبانه بیدار بمانند.

البته، این احتمالاً فقط یک افسانه شگفت انگیز است و تاریخچه قهوه به احتمال زیاد مربوط به قوم اورومو/گالا، از یک قبیله کوچ نشین است.

آیا تاریخ قهوه از یمن شروع می شود؟

همچنین چند داستان معروف در مورد سهم یمن در کشف قهوه وجود دارد. مشهورترین افسانه یمن در مورد منشأ قهوه، پیچشی جزئی در داستان اتیوپی دارد.

یک عارف صوفی یمنی در حال سفری معنوی به اتیوپی بود. او با پرندگان بسیار پرانرژی و مشتاقی روبرو شد که میوه گیاهی را می خوردند که امروزه به عنوان گیاه قهوه شناخته می شود. او که از سفر خسته شده بود، تصمیم گرفت این میوه ها را برای خودش امتحان کند و متوجه شد که آنها حالتی پرانرژی در او نیز ایجاد می کنند.

با این حال، تا حد زیادی اعتقاد بر این است که دانه های قهوه در اصل از اتیوپی به یمن صادر شده است. بعداً بازرگانان یمنی گیاهان قهوه را به وطن خود آوردند و در آنجا شروع به کشت کردند.

این خبر به سرعت پخش شد


همانطور که تصور می شود قهوه از اتیوپی سرچشمه گرفته است، همچنین اعتقاد بر این است که در قرن پانزدهم به سمت شمال، از طریق دریای سرخ به یمن راه یافته است. سپس در اینجا در منطقه یمن عربستان شروع به رشد کرد و تا قرن شانزدهم در ایران، مصر، سوریه و ترکیه شناخته شد.

این شهر به دلیل ویژگی هایش برای کمک به بهبود هوشیاری و بیداری بسیار محبوب بود و به مردم اجازه می داد زمان بیشتری را به امور معنوی و دعا اختصاص دهند.

اولین قهوه خانه در جهان

اولین قهوه خانه جهان در سال 1475 در قسطنطنیه افتتاح شد که اکنون به نام استانبول شناخته می شود. قهوه به عنوان بخشی از کارهای روزمره و همچنین برای پذیرایی از مهمانان در خانه نوشیده می شد. در خارج از خانه، مردم از قهوه خانه ها بازدید می کردند تا نه تنها قهوه بنوشند، بلکه برای گفتگو، گوش دادن به موسیقی، تماشای مجریان، بازی شطرنج، شایعات و اخبار . بدون فناوری های مدرن امروزی، قهوه خانه ها به سرعت به کانون تبادل و کسب اطلاعات تبدیل شدند. آنها اغلب به عنوان “مکتب خردمندان” شناخته می شدند.

و با زیارت هزاران زائر مکه هر ساله از سراسر جهان، دانش این “شراب عربی” که به آن اشاره شد، گسترش یافت.

راه یافتن قهوه به اروپا

از اینجا مسیر تاریخ قهوه شروع به تغییر می کند. این نوشیدنی عجیب و غریب مطمئناً برای مسافران اروپایی که مملو از فتنه و شیفتگی بودند، سر و صدا ایجاد کرد. بنابراین، در قرن هفدهم، قهوه راه خود را به اروپا باز کرد و به طور فزاینده ای در سراسر قاره محبوب شد.

ایتالیا مهد قهوه ی اروپا

تاریخچه قهوه اروپا از ایتالیا شروع می شود، جایی که از امپراتوری عثمانی وارد شد. به طور خاص، بازرگانان ونیزی به محبوبیت گسترده قهوه در مناطق اروپایی کمک کردند و در سال 1645، اولین قهوه خانه اروپایی در ونیز افتتاح شد. نوشیدن قهوه به یک کالای عالی به خصوص برای افراد ثروتمند تبدیل شد.

ورود قهوه به انگلستان

از طریق شرکت هند شرقی هلند (Dutch East India) و شرکت هند شرقی بریتانیا (British East India)، قهوه نیز در انگلستان بسیار محبوب شد. اولین قهوه خانه در انگلستان در سال 1651 در آکسفورد افتتاح شد و بسیاری از قهوه خانه های دیگر به ویژه در لندن به سرعت ظاهر شدند. قهوه خانه ها صرفاً مختص مردان بود، جایی که آنها می توانستند درباره تجارت و اخبار صحبت کنند و همچنین معاشرت کنند. گفته می شود که بسیاری از سرمایه گذاری ها و ایده های تجاری در قهوه خانه های لندن آغاز شده است.

ورود قهوه به فرانسه

قهوه سپس در سال 1669 توسط سلیمان آقا، سفیر دربار لوئی چهاردهم پادشاه فرانسه، به پاریس، فرانسه معرفی شد. او با کیسه های قهوه مسلح بود که به عنوان یک “نوشیدنی جادویی” توصیف می شد. تنها دو سال بعد در سال 1671، یک ارمنی که پاسکال نام داشت، یک غرفه نوشیدنی قهوه در نمایشگاه سنت ژرمن افتتاح کرد. بازدیدکنندگان خیلی سریع یاد گرفتند که به دنبال «پتی نوآر» “petit noir” باشند، نامی که هنوز پابرجاست. این آغاز قهوه‌خانه‌های پاریس بود، که البته الهام بخش قهوه‌خانه‌ها برای افتتاح در سراسر فرانسه بود.

در طول 30 سال بعد، قهوه در اتریش، آلمان، اسپانیا و سایر نقاط اروپا به یک عنصر اصلی فرهنگی تبدیل شد. با این حال، کشت قهوه در اروپا به دلیل آب و هوای سردتر آن، با مشکل مواجه بود. تاجران اروپایی بعداً شروع به کشت قهوه در جای دیگری کردند.

ورود و پیدایش قهوه در اروپا

عبور از اقیانوس اطلس – منشا قهوه در دنیای جدید است

بنیانگذار مستعمره ویرجینیا، کاپیتان جان اسمیت، قهوه را به ساکنان دیگر جیمزتاون در سال 1607 معرفی کرد. با این حال، در ابتدا مورد استقبال قرار نگرفت و چای بسیار ترجیح داده شد.

در سال 1670، دوروتی جونز اولین کسی بود که مجوز فروش قهوه را در بوستون دریافت کرد. در اواسط دهه 1700، بسیاری از میخانه ها نیز قهوه خانه نامیده می شدند، اما چای همچنان نوشیدنی انتخابی بود. تنها زمانی بود که شورش علیه بریتانیای کبیر باعث شد که تمام چای به دریا ریخته شود و دیگر نوشیدن آن غیر میهنی تلقی شود. پس از آن قهوه به طور فزاینده ای محبوب شد.

آب و هوای گرم و گرمسیری دنیای جدید به عنوان یک عامل ایده آل جدید برای کشت قهوه تلقی می شد و مزارع قهوه به سرعت در سراسر آمریکای مرکزی گسترش یافت و اولین برداشت قهوه آنها در سال 1726 انجام شد.

کشورهای آمریکای لاتین نیز شرایط ایده آلی برای کشت قهوه دارند، مانند تعادل خوب آفتاب و باران، دمای بالا و مرطوب و خاک غنی. در اواسط قرن هجدهم، کشورهای آمریکای لاتین به برخی از تولیدکنندگان برتر قهوه تبدیل شدند که قادر به پاکسازی جنگل‌های بزرگ استوایی و آماده کشتزار بودند. و امروزه برزیل بزرگترین تولید کننده قهوه در جهان است.

خرید قهوه برند و اورجینال در فروشگاه اینترنتی رویال هایپر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا