آشپزی و تغذیهسبک زندگی

خواص کره بادام زمینی چیست و آیا برای بدن مفید است؟

همه می‌شناسیمش و دوستش داریم. ترکیبی نرم و لطیف، چسبناک و گاهی ترد که به‌راحتی پهن می‌شود و در ساندویچی از نان معمولی یا تست جای می‌گیرد و یا آن را روی بیسکویت ترد و خشکی می‌مالیم تا یک صبحانه یا میان‌وعده لذیذ و خوشمزه را تجربه کنیم. داریم راجع به کره بادام زمینی سخن می‌گوییم: همراه همیشگی انواع شکلات‌ها، ژله‌ها و میوه‌هایی چون موز و سیب؛ گاهی هم خودش به تنهای درون یک قاشق جای می‌گیرد تا به عنوان جزء اصلی بسیاری از وعده‌های غذایی، میان‌وعده‌ها و دسرها میل شود.

علاوه بر این، کره بادام زمینی خوراکی کاملاً سالمی است و بسیار به تندرستی انسان کمک می‌کند. این ماده دارای بسیاری از ویتامین‌ها و مواد معدنی از جمله ویتامین E و B6، منیزیم، آهن و سلنیوم است که می‌تواند از بیماری قلبی و دیابت نوع 2 جلوگیری کند (1)

در این نوشتار سعی بر آن داریم تا به این پرسش که آیا کره بادام زمینی برای شما مفید است یا خیر، پاسخی پیدا کنیم و هر آنچه را که باید در مورد ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در کره بادام زمینی بدانید را با هم مرور کنیم. در این ضمن به بررسی این موضوع نیز خواهیم پرداخت که چگونه این خوراکی خوشمزه  و مغذی می‌تواند به عنوان یک میان‌وعدهٔ غذایی و یا حتی یکی از وعده‌های غذایی همچون صبحانه، به بهبود سلامت بدن شما کمک کند.

نکته‌ای که ضروری است قبل از شروع این مقاله گوشزد کنیم آن است که بخش تألیف و ترجمه رویال هایپر بسیار روی این موضوع حساس است تا مقالات علمی خود را که در ارتباط با سلامت است، از منابع کاملاً علمی و قابل اعتماد اخذ نموده و اسامی این منابع را برای کسانی که با علاقه‌مندی بیشتری پیگیر چنین موضوعاتی هستند، در پایان مقالات خود می‌آورد. امید است که با پیشنهادها و انتقادات خود، ما را در ارائه هر چه بهتر این‌گونه مقالات یاری رسانید.

[ez-toc]

ارزش غذایی کره بادام زمینی

استفاده از کره بادام زمینی در رژیم غذایی، البته مانند بیشتر خوراکی‌ها فواید و مضرات خاص خودش را دارد. راحت‌ترین راه برای جلوگیری از زیان‌های هر نوع خوراکی، رعایت اصل اعتدال در مصرف آن است.

کری گانس، یکی از مشهورترین متخصصین تغذیه در نیویورک، در مصاحبه‌ای با وب‌سایت پزشکی «سلامت» (Health) گفته است: «تنها ماده‌ای که برای تهیه کره بادام زمینی نیاز دارید، خود بادام زمینی است، به این دلیل ساده که کره بادام زمینی با روشی بسیار ابتدایی از بادام زمینی آسیاب شده به دست می‌آید و هیچ افزودنی دیگری نیاز ندارد.»

گانس در ادامه سخن خود را این‌گونه توضیح داد که: «البته افزودن کمی نمک اختیاری است. برخی از برندهای تولید کننده بادام زمینی مقدار کمی شکر، شیره (ملاس)، روغن‌های گیاهی، و حتی شربت ذرت را به کره بادام زمینی اضافه می‌کنند که این ترکیبات ارزش سلامتی این خوراکی را به حداقل می‌رسانند. در نتیجه اگر بتوان کره بادام زمینی خالص را بدون هر گونه افزودنی غیرضروری استفاده کرد، بهتر است.»

خواص کره بادام زمینی برای بدن

بنا به اعلام وزارت کشاورزی (آمریکا)، یک اونس بادام زمینی (حدود 28 گرم) حاوی ارزش غذایی زیر است (2):

  • میزان کالری: 161 کالری
  • پروتئین: 7.31 گرم
  • فیبر: 2.41 گرم
  • شکر: 1.34 گرم
  • چربی: 13.9 گرم
  • کربوهیدرات: 4.56 گرم

کره بادام زمینی منبعی بسیار ارزشمند از پروتئین گیاهی است که برای کسانی که پایبند به رژیم غذایی گیاهخواری و یا وگان هستند، ویژگی مهمی به شمار می‌آید. 

علاوه بر این، کره بادام زمینی حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که به کاهش خطر ابتلا به چندین بیماری مزمن از جمله بیماری‌های قلبی و دیابت نوع 2 کمک می‌کند و از سیستم ایمنی بدن حمایت می‌نماید. کره بادام زمینی منبع خوبی از چربی‌های اشباع نشده (unsaturated fats) است از سلامت قلب پشتیبانی می‌کند. چربی‌های اشباع نشده که در دمای اتاق مایع هستند، به عنوان چربی‌های مفید محسوب می‌شوند، زیرا می‌توانند سطح کلسترول خون را بهبود بخشند، التهاب را کاهش دهند، ریتم ضربان قلب را تثبیت کنند؛ و نهایتاً اینکه بادام زمینی کربوهیدرات زیادی ندارد؛ بنابراین این ماده غذایی برای افرادی که آمادگی ابتلا به بیماری دیابت دارند، بسیار خوراکی بی‌ضرری است.

مضرات کره بادام زمینی برای بدن

با این وجود نباید فراموش کرد که کره بادام زمینی حاوی کالری نسبتاً زیادی است؛ بنابراین اگر جزو آن دسته از افراد هستید که مراقب وزن خود هستید، ممکن است خوراکی چندان ایده‌آلی برای شما نباشد. 

همچنین، کره بادام زمینی فراوری نشده ممکن است که حاوی آفلاتوکسین باشد که یک ماده مضر قارچی است. افلاتوکسین‌ها را کپک‌ها به وجود می‌آورند و دلیل آن هم نگهداری کره بادام زمینی در مکان‌های مرطوب و به مدت زیاد است (3).

البته و صدالبته معنی این سخنان آن نیست که شما باید اصلاً و ابداً بادام زمینی را مصرف نکنید؛ اما به‌خاطر داشته باشید که در مصرف آن و به‌خصوص تاریخ انقضای کره بادام زمینی مراقبت لازم را به عمل آورید تا بهتر بتوانید از مزایای این خوراکی لذیذ و پراستفاده لذت ببرید.

فواید کره بادام زمینی برای سلامتی

مضرات کره بادام زمینی برای بدن

بر طبق نظر متخصصین علوم تغذیه، بادام زمینی منبعی خوب و غنی از پروتئین، چربی‌های مفید، نیاسین منیزیم، ویتامین E، بیوتین و مس است. 

کره بادام زمینی به عنوان منبعی غنی و سرشار از ویتامین و مواد مغذی دیگر، می‌تواند در کنار چندین و چند مزیت دیگر که دارد،  در جلوگیری و یا حتی بهبود بیماری‌های قلبی و دیابت نوع 2، به سلامتی بدن کمک نماید. در ادامه مواردی را که می‌تواند مصرف بادام زمینی تأثیر مثبتی روی سلامتی کلی بدن شما داشته باشد، با هم مرور می‌کنیم.

مصرف کره بادام زمینی برای لاغری  (رفع اشتها)

کره بادام زمینی منبعی عالی از فیبر و پروتئین است و این هر دو ماده به رفع گرسنگی انسان کمک می‌کند (4). لورا ایو (Laura Iu)، یکی از متخصصین به نام تغذیه در نیویورک، در مصاحبه‌ای با وب‌سایت سلامت (Health)، در این باره می‌گوید:

«بعضی وقت‌ها کره بادام زمینی به دلیل داشتن چربی شهرت بدی پیدا کرده؛ اما باید توجه داشته باشید که چربی یک جز ضروری برای طعم و مزه هر نوع غذایی است و بدن انسان هم به آن نیاز داره. بگذارید این‌جوری بگم که مثلاً شما وقتی‌که کره بادام زمینی را می‌خورید، مدت بیشتری به شما احساس سیری دست میده تا اینکه بخواهید خود میوه بادام زمینی را میل کنید. در نتیجه میزان بی‌اشتهایی یا سیری که خوردن مثلاً ۵۰ گرم بادام زمینی به شما دست میده بسیار کمتر از بی‌اشتهایی است که پس از خوردن کره بادام زمینی استخراج شده از همان میزان میوه بادام زمینی احساس می‌کنید.»

مصرف کره بادام زمینی در بدنسازی و فواید آن برای ورزشکاران (ساخت و ترمیم عضلات و جلوگیری از گرفتگی عضله)

کره بادام زمینی برای کمک به ساخت و ترمیم عضلات بسیار مفید است. بادام زمینی حاوی تمامی 20 نوع اسیدهای آمینه می‌باشد. در مجموع حبوبات از نظر ارزش تغذیه‌ای، معادل ارزش غذایی گوشت و تخم‌مرغ برای رشد و سلامت انسان هستند. برخی از مواد مغذی موجود در کره بادام زمینی که به ساخت و ترمیم عضلات کمک می‌کنند عبارتند از (4):

  • پروتئین بالای کره بادام زمینی: برخی از تحقیقات و شواهد علمی نشان می‌دهد که مصرف پروتئین به قدرت عضلانی کمک می‌کند و همچنین حجم عضلات انسان را در طول زندگی حفظ می‌نماید. محققین علوم تغذیه معتقدند که پروتئین موجود در بادام زمینی حدود ۸ گرم در هر وعده مصرف (تقریباً 30 گرم) است و این میزان پروتئین به‌خوبی قادر است ساخت و ترمیم عضلات بدن بهبود بخشد.
  • پر کالری بودن و چربی اشباع نشده: همه افراد جامعه که نمی‌خواهند وزنشان را کاهش دهند؛ بعضی‌ها هم هستند که می‌خواهند چاق‌تر شوند. برای این دسته از افراد کره بادام زمینی یک میان‌وعده عالی است (5).
  • سرشار از منیزیم و پتاسیم: این دو ماده معدنی، جزو مواد بسیار ضروری برای عملکرد و رشد عضلات هستند. خصوصاً آنکه منیزیم و پتاسیم به جلوگیری از گرفتگی عضلات خستگی آنها کمک شایانی می‌کند. علاوه بر این، پتاسیم نقش کلیدی در ریکاوری عضلات دارد.
  • منبع عالی فسفر: دو قاشق غذاخوری کره بادام زمینی حاوی 107 میلی‌گرم فسفر است که حدود 15 درصد از نیاز روزانه بدن شما به فسفر می‌باشد (2). بدن افراد بزرگسال روزانه به حدود 700 میلی‌گرم فسفر نیاز دارد. فسفر به سنتزکردن پروتئین برای رشد، حفظ و ترمیم سلول‌ها و بافت‌های بدن بسیار کمک می‌کند (6) 

(سنتز پروتئین یکی از فرایندهای مهم زیستی درون‌سلولی است که طی آن پروتئین‌های جدیدی ساخته می‌شود.)

خاصیت کره بادم زمینی در کاهش کلسترول و خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن 

کره بادام زمینی منبعی غنی از چربی‌های سالم است و خوردن این گونه چربی‌ها (که به وفور در کره بادام زمینی یافت می‌شود) می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ کمک کند (7). از طرفی وجود همین چربی‌های اشباع نشده، غالباً با کاهش کلسترول و بیماری‌های قلبی مرتبط هستند

اگر که چربی‌های سالم جایگزین چربی‌های مضر (اشباع شده) در رژیم غذایی شما شوند، می‌توانند به کاهش سطح کلسترول LDL (“کلسترول بد”) شما کمک کنند. یک نمونه از این اسیدهای چرب مفید موجود در کره بادام زمینی، امگا ۶ است.

به عنوان مثال، اسید اولئیک (oleic acid) نوعی چربی است که در کره بادام زمینی یافت می‌شود. این اسید چرب اثرات مثبتی بر کنترل و کاهش ترکیباتی همچون کلسترول، فشارخون، و قند خون دارد که همگی عامل تشدیدکننده و خطرزایی برای بیماری دیابت نوع 2 هستند. اسید اولئیک همچنین به کاهش مقاومت بدن به انسولین و کاهش قند خون کمک می‌کند.

علاوه بر همه این‌ها،  تحقیقات نشان داده است که بادام زمینی منبعی عالی از ترکیباتی است که به فیتواسترول معروف است. این ترکیبات به نوعی باعث می‌شوند که کلسترول کمتری از طریق رژیم غذایی جذب بدن شود (4). 

خواص کره بادام زمینی در بهبود سلامت روده 

مصرف کره بادام زمینی برای لاغری

بادام زمینی حاوی حدود دو گرم فیبر در هر وعده (حدود 30 گرم) است. تحقیقات نشان داده است که فیبر برای سالم نگه‌داشتن روده مفید است. دلیل آن هم این است که فیبر خوراکی، میکروبیوم روده را تقویت می‌کند. در تحقیقی که در سال ۲۰۲۲ در مجله Cell Host & Microbe منتشر شد، چنین نتیجه‌گیری شده است که با توجه وظیفه ذاتی میکروبیوم (تنظیم سلامتی روده و سیستم گوارشی بدن)، تقویت میکروبیوم منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش التهابات روده‌ای می‌گردد (8). (میکروبیوتای روده به هضم مواد خوراکی که معده و روده کوچک قادر به هضم آن‌ها نیستند، کمک می‌کند).

علاوه بر این، یک میکروبیوم موجود در روده سالم، سیستم گوارشی را در برابر پاتوژن‌های مضری که ممکن است از طریق آب یا غذای آلوده وارد بدن شود، محافظت می‌کند (پاتوژن‌ها عبارتند از میکروب و یا عوامل بیماری‌زا در بدن).

خواص بادام زمینی در کاهش خطر ابتلا به سرطان 

بادام زمینی حاوی مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان از جمله منگنز و ویتامین E و B است (4). آنتی‌اکسیدان‌ها از سلول‌ها در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند. تجمع مولکول‌های آزاد در بدن بسیار خطرناک است و اغلب زمینه‌ساز بیماری‌های مزمنی همچون سرطان هستند (9).

برابر تحقیقات به عمل آمده،  کره بادام زمینی حاوی ترکیبات زیست فعالی مانند رسوراترول، فیتواسترول‌ها و اسید p-کوماریک است که می‌تواند در مبارزه با سرطان کمک کند. به عنوان مثال، در تحقیقاتی که در سال 2014 با عنوان «تحلیلی بر  علوم غذایی و تغذیه» منتشر شد، چنین نتیجه‌گیری شده بود که «رسوراترول» با محدود کردن رشد سلول‌های سرطانی با آنها مبارزه می‌کند (10). (رسوراترول یک ترکیب آنتی‌اکسیدانی است که با از بین بردن رادیکال‌های آزاد، از بدن در برابر بیماری‌های مزمن محافظت می‌نماید).

نقش کره بادام زمینی در ارتقای سلامت پوست و مو

مواد مغذی زیر که در کره بادام زمینی موجود است، می توانند اثرات مثبتی بر پوست و موی شما داشته باشد:

  • بیوتن: بیوتن نوعی ویتامین B است که در رشد و سلامت مو نقش دارد (11). 
  • ویتامین E: یک اونس (حدود 28 گرم) بادام زمینی تقریباً 15 درصد از نیازمندی روزانه  ویتامین E2 بدن را فراهم می کند (2). وجود این مقدار ویتامین E به محافظت از پوست در برابر آسیب اشعه ماوراء بنفش (UV) کمک می کند (4). همانگونه که احتمالاً می دانید، قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش می تواند خاصیت ارتجاعی پوست شما را کاهش دهد و منجر به ایجاد خطوط و چین و چروک زودرس و افزایش خطر ابتلا به سرطان پوست شود (12).
  • چربی‌های اشباع نشده: برخی شواهد نشان می‌دهند که چربی‌های اشباع نشده نیز ممکن است از پوست شما در برابر آسیب‌های اشعه ماورای بنفش محافظت کنند (13).
  • لوتئین: این ماده مغذی خاصیت ارتجاعی پوست شما را افزایش می‌دهد و همچون ویتامین E در جلوگیری از ایجاد خطوط و چین‌وچروک زودرس مؤثر است (14).

خواص کره بادام زمینی برای زنان

خواص کره بادام زمینی برای خانم‌ها

تمامی مزیت‌هایی که برای کره بادام زمینی برشمرده شد، در مورد مردان و زنان به یکسان صدق می‌کنند.

تأثیر کره بادام زمینی در تسکین علائم سندرم پیش از قاعدگی

 علاوه بر اینها، کره بادام زمینی یک ویژگی خاص برای خانم‌ها دارد. چربی‌های اشباع نشده موجود در کره بادام زمینی به بدن کمک می‌کند تا ویتامین E موجود در آن به‌خوبی جذب بدن گردد. ویتامین E یک ویتامین محلول در چربی است که می‌تواند در کاهش علائم سندروم پیش از قاعدگی ((PMS)) مؤثر باشد.

در تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۶ در یک مجله علمی ایرانی به نام  Iranian Journal of Nursing and Midwifery Research (مجله تحقیقات پرستاری و مامایی) انجام گرفت، نتیجه‌گیری شده بود که ویتامین E ممکن است به کاهش علائم فیزیکی PMS کمک کند. این علائم اغلب شامل گرفتگی شکم و حساس شدن سینه‌ها قبل از قاعدگی هستند (18).

تأثیر کره بادام زمینی بر خواب

کره بادام زمینی حاوی تریپتوفان (tryptophan) است. این ماده نوعی اسیدآمینه است که روی برخی از میانجی‌های عصبی تأثیر می‌گذارد و بدن انسان برای ساختن ماده‌ای به نام ملاتونین از آن استفاده می‌کند. ملاتونین هم همان عنصر حیاتی است که چرخه خواب/بیداری بدن شما را تنظیم می‌کند. بنابراین اگر که برخی از شب‌ها برای به خواب رفتن دچار مشکل می‌شوید، ممکن است بدنتان کمبود ملاتونین داشته باشد (19). 

منیزیم موجود در کره بادام زمینی نیز اثر آرام‌بخشی بر بدن شما دارد و بنابراین ممکن است به شما کمک کند تا شب‌ها راحت‌تر و زودتر به خواب بروید. در تحقیقی که در سال 2022 در مجله علمی Biological Trace Element Research منتشر شد، وجود ارتباط بین منیزیم و کیفیت خواب به اثبات رسیده است (20). 

مضرات کره بادام زمینی

آیا کره بادام زمینی برای بدن ضرری هم دارد و عوارض کره بادام زمینی برای بدن چیست؟ این پرسشی است که ممکن است خیلی از افراد داشته باشند. اگرچه کره بادام زمینی دارای فواید متعددی برای سلامتی بدن است؛ اما مضراتی هم برای بدن دارد.

مضرات کره بادام زمینی برای افرادی که به بادام زمینی آلرژی (حساسیت) دارند

 یکی از رایج‌ترین و جدی‌ترین زیان‌های کره بادام زمینی برای افرادی است که به بادام زمینی آلرژی دارند. اگر شما از آن دسته افرادی باشید که به این میوه حساسیت دارید، به هنگام مصرف کره بادام زمینی و یا خود میوه بادام زمینی سیستم ایمنی بدن شما پروتئین موجود در این میوه را به اشتباه به جای مهاجمین مضر بدن در نظر می‌گیرد و نوعی ماده شیمیایی را در جریان خون آزاد می‌کند که باعث ایجاد علائمی برای حمله به مهاجمان احتمالی در بدن می‌شود (21). این علائم عبارتند از:

علائم داشتن حساسیت به بادام زمینی 

  • واکنش‌های پوستی (کهیر، قرمزی یا تورم)
  • خارش پوست
  • دشواری در تنفس
  • مشکلات گوارشی (گرفتگی عضلات، اسهال یا استفراغ)
  • آنافیلاکسی، یا پیش‌دفاعی (Anaphylaxis) یک واکنش آلرژیک جدی و تهدیدکننده حیات است که به طور ناگهانی آغاز می‌شود و می‌تواند حتی منجر به خطرات جانی برای انسان شود. علت آن نیز برخی از خوراکی‌ها و حتی داروهایی مثل پنی‌سیلین است. کسانی که دچار آنافیلاکسی می‌شوند حتماً بایستی به بیمارستان انتقال یابند. آنافیلاکسی معمولاً با علائمی همچون ضایعات جلدی، خارش، تورم گلو و افت فشارخون همراه است.

بهترین نوع کره بادام زمینی کدام است؟

سالم‌ترین انواع کره بادام زمینی، نوع «طبیعی» آن است. یعنی آنهایی که هیچ افزودنی به جز بادام زمینی و مقدار ناچیزی نمک نداشته باشند. برخی از مارک‌های نه چندان معتبر اقدام به اضافه نمودن موادی همچون روغن و سایر طعم‌های دیگر می‌کنند تا باعث شفافیت و یا جدا نشدن روغن از سایر مواد گردند. مطمئناً این نوع کره بادام زمینی دارای مضراتی است که آن را از حالت طبیعی خود خارج می‌کند.

نتیجه گیری

کره بادام زمینی از جمله خوراکی‌هایی است که حاوی ترکیبات بسیار مغذی و مفیدی برای سلامتی بدن است و می‌تواند به عنوان یکی از خوراکی‌هایی که به جلوگیری از بیماری قلبی و دیابت کمک می‌کنند، مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر آن، کره بادام زمینی می‌تواند به حفظ سلامتی پوست و مو کمک نماید. همچنین به سبب ترکیبات موجود در این ماده خوراکی، در آرامش بخشیدن و داشتن خوابی راحت، می‌تواند نقش مؤثری داشته باشد. نکته آخر اینکه، برای به حداکثر رساندن فواید سلامتی کره بادام زمینی، حتماً این خوراکی را به صورت طبیعی (بدون هر گونه افزودنی) تهیه و استفاده نمایید. از طرفی همانند هر خوراکی دیگری، کره بادام زمینی هم ممکن است دارای عوارضی باشد. از جمله این عوارض می‌توان به مضرات آلرژیکی آن اشاره کرد که می‌تواند برای افرادی که به بادام زمینی حساسیت دارند، خطرناک باشد. 

پرسشهای رایج در مورد کره بادام زمینی

—مضرات کره بادام زمینی برای کبد چرب چیست؟

کره بادام زمینی به دلیل سطح بالای ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها می تواند فعالیت آنتی اکسیدانی در کبد را افزایش دهد و از عملکرد کبد را بهبود بخشد. با توجه به اینکه بیماران کبدی باید چندین محدودیت غذایی را رعایت کنند، کره بادام زمینی می تواند جایگزینی مناسب و منبعی متعادل از پروتئین باشد (بیماران کبدی بهتر است با نظر پزشک خود در مصرف آن اقدام کنند).

مضرات کره بادام زمینی برای کلیه چیست؟

کره بادام زمینی به طور طبیعی کربوهیدرات کمی دارد ولی فیبر نسبتاً بالای آن به هضم غذا کمک می کند. در نتیجه جایگزینی مناسب برای گوشت در برنامه رژیم غذایی بیماران کلیوی کلیه است. با این حال، شایان ذکر است که 2 قاشق غذاخوری کره بادام زمینی حدود 65 میلی گرم اگزالات دارد و مقادیر بالای اگزالات می تواند به ایجاد سنگ کلیه کمک کند (22).

مضرات کره بادام زمینی برای تیروئید چیست؟

کره بادام زمینی و بادام زمینی می توانند کم کاری تیروئید را بدتر کنند. به طور کلی توصیه می شود در صورتی که به کم کاری تیروئید مبتلا هستید، از خوردن بادام زمینی و کره آن اجتناب کنید.

آیا مصرف کره بادام زمینی برای لاغری خوب است؟

کره بادام زمینی کالری و چربی بالایی دارد، اما ممکن است برای رسیدن به اهداف کاهش وزن شما مفید باشد (اما خودش مستقیماً باعث کاهش وزن نمی شود). دلیل آن هم این است که محتوای پروتئین بالای کره بادام زمینی ممکن است به کاهش اشتها کمک کند (به توضیحات داخل همین مقاله توجه فرمایید). نکته کلیدی ماجرا رعایت حد اعتدال و عدم زیاده روی در مصرف آن است.  اگرچه برخی استدلال می کنند که کالری زیاد و چربی بالای آن می تواند منجر به افزایش وزن شود، برخی دیگر از متخصصین علوم تغذیه عقیده دارند که دوز (میزان) بالای پروتئین آن می تواند به مدیریت وزن کمک کند (23).

خرید کره بادام زمینی خارجی و اصل در فروشگاه اینترنتی رویال هایپر

منابع:

1. Department of Agriculture. Peanut butter, smooth style, without salt.

2. Department of Agriculture. Peanuts, all types, raw.

3. Sithole TR, Ma YX, Qin Z, Wang XD, Liu HM. Peanut Butter Food Safety Concerns-Prevalence, Mitigation and Control of Salmonella spp., and Aflatoxins in Peanut ButterFoods. 2022;11(13):1874. doi:10.3390/foods11131874

4. Arya SS, Salve AR, Chauhan S. Peanuts as functional food: a reviewJ Food Sci Technol. 2016;53(1):31-41. doi:10.1007/s13197-015-2007-9

5. Carbone JW, Pasiakos SM. Dietary Protein and Muscle Mass: Translating Science to Application and Health BenefitNutrients. 2019;11(5):1136. doi:10.3390/nu11051136

6. Office of Dietary Supplements. Phosphorus.

7. American Diabetes Association. Fats.

8. Lancaster SM, Lee-McMullen B, Abbott CW, et al. Global, distinctive, and personal changes in molecular and microbial profiles by specific fibers in humansCell Host Microbe. 2022;30(6):848-862.e7. doi:10.1016/j.chom.2022.03.036

9. National Institutes of Health. Vitamin E.

10. Sales JM, Resurreccion AV. Resveratrol in peanutsCrit Rev Food Sci Nutr. 2014;54(6):734-770. doi:10.1080/10408398.2011.606928

11. National Institutes of Health. Biotin.

12. National Library of Medicine, Sun’s effect on skin.

13. Michalak M, Pierzak M, Kręcisz B, Suliga E. Bioactive Compounds for Skin Health: A ReviewNutrients. 2021;13(1):203. doi:10.3390/nu13010203

14. Juturu V, Bowman JP, Deshpande J. Overall skin tone and skin-lightening-improving effects with oral supplementation of lutein and zeaxanthin isomers: a double-blind, placebo-controlled clinical trialClin Cosmet Investig Dermatol. 2016;9:325-332. doi:10.2147/CCID.S115519

15. National Library of Medicine. Vitamin K.

16. Fan Y, Ni S, Zhang H. Associations of Copper Intake with Bone Mineral Density and Osteoporosis in Adults: Data from the National Health and Nutrition Examination SurveyBiol Trace Elem Res. 2022;200(5):2062-2068. doi:10.1007/s12011-021-02845-5

17. National Institutes of Health. Vitamin E.

18. Dadkhah H, Ebrahimi E, Fathizadeh N. Evaluating the effects of vitamin D and vitamin E supplement on premenstrual syndrome: A randomized, double-blind, controlled trialIran J Nurs Midwifery Res. 2016;21(2):159-164. doi:10.4103/1735-9066.178237

19. National Library of Medicine, Melatonin.

20. Arab A, Rafie N, Amani R, Shirani F. The Role of Magnesium in Sleep Health: a Systematic Review of Available Literature [published online ahead of print, 2022 Feb 19]. Biol Trace Elem Res. 2022;10.1007/s12011-022-03162-1. doi:10.1007/s12011-022-03162-1

21. National Library of Medicine. Allergic reactions.

22.. 17 Foods to Avoid With Kidney Disease, kidney disease

23. healthline, Peanut Butter for Weight Loss: Good or Bad?

نویسنده: مدیسون یاگر (Madison Yauger)

بازخوانی و صحت سنجی پزشکی: رکسانا احسانی (Roxana Ehsani)، استادیار علوم تغذیه دانشگاه تک ویرجینیا

تهیه و ترجمه توسط گروه تحریریه رویال هایپر

برچسب ها:

بهترین زمان مصرف کره بادام زمینی برای لاغری | بهترین زمان مصرف کره بادام زمینی در بدنسازی | خواص کره بادام زمینی برای مردان | خواص کره بادام زمینی برای چاقی صورت | ایا کره بادام زمینی چربی خون را بالا میبرد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا